ACOD Lokale en Regionale Besturen
ACOD Lokale en Regionale Besturen
naar gemeentebesturen naar provinciebesturen naar intercommunales naar OCMW'S naar politie naar lokale en andere initiatieven

Wat is ACOD-LRB /IVV

 

 

Startpagina

 
 

Wat is ACOD-LRB

 
 

Wat bieden wij

 
 

Nieuws

 
 

Kalender

 
 

Documentatie

 
 

Problemen

 
 

Links

 
 

CONTACT

 
 

WORD LID IN 2 MUISKLIKKEN

 

Nieuw lid

 

Wat is het IVV?

Zowel ABBV en ACOD zijn lid van het IVV (Internationaal Vakverbond) Het IVV of in het Engels ITUC (International Trade Union Confederation) werd opgericht op 1 november 2006.

Het IVV is een feitelijke samensmelting van het IVVV (Internationaal Verbond van Vrije Vakverenigingen) en het WVA (Wereldverbond van de Arbeid)

Vandaag is het IVV, met 166 miljoen leden uit 156 landen, de grootste en belangrijkste internationale vakbondsorganisatie in de wereld.

Het IVV is het sterkst vertegenwoordigd in de westerse wereld maar heeft ook veel leden in de Derde Wereld. Er bestaan aparte organisaties voor Afrika, Noord- en Zuid-Amerika en AziŽ en het gebied van de Grote Oceaan.

De taken van het IVV zijn onder meer: de leden vertegenwoordigen bij internationle organisaties, hulp verlenen aan vakbonden in ontwikkelingslanden, opkomen voor de bescherming van mensen- en vakbondsrechten, zich inzetten voor een vrije, onafhankelijke en democratische vakbeweging.

Voor meer informatie: www.ituc-csi.org