ACOD Lokale en Regionale Besturen
ACOD Lokale en Regionale Besturen
naar gemeentebesturen naar provinciebesturen naar intercommunales naar OCMW'S naar politie naar lokale en andere initiatieven

Wat is ACOD-LRB /IOD

 

 

Startpagina

 
 

Wat is ACOD-LRB

 
 

Wat bieden wij

 
 

Nieuws

 
 

Kalender

 
 

Documentatie

 
 

Problemen

 
 

Links

 
 

CONTACT

 
 

WORD LID IN 2 MUISKLIKKEN

 

Nieuw lid

 

Wat is het IOD?

Onze sector ACOD-LRB maakt onder meer deel uit van de syndicale wereldorganisatie IOD (Internationale der openbare diensten). Deze internationale voor de publieke diensten is een professioneel wereldsecretariaat dat meer dan 600 overheidsvakbonden verenigt met circa 20 miljoen leden in 146 landen.

Het IOD is een autonome entiteit die al meer dan 90 jaar bestaat en samenwerkt met de internationale secretariaten van de andere sectoren en het IVV. De IOD is officieel erkend als internationale organisatie en als niet-gouvermentele organisatie voor de publieke sector. Zij bezit het officieel statuut van waarnemer vergelijkbaar met dat van andere organen van de UNO, zoals bijvoorbeeld UNESCO, ECOSOC en UNCTAD.

Het IOD neemt deel aan sociale topconferenties en internationale campagnes. Zij organiseert congressen, conferenties en seminaries, onder meer over de toekomst van de publieke sector, de gevolgen van de economische mondialisering en de strategie die daar tegenover moet staan.

Het IOD publiceert verschillende tijdschriften (Focus, World News, PSI-women, Euroflash...) en tal van rapprten en brochures. Niet op de laatste plaats ijvert het IOD voor syndicale vrijheden in de wereld en voor de emancipatie van de vrouw, ook in de vakbond.

Binnen het IOD bestaan twee organen waarin de Europese leden vertegenwoordigd zijn: de PSI world Executive Board (EB) en de EUREC (European Regional Committee). De 20 Europese leden van het eerste orgaan maken automatisch deel uit van het tweede orgaan. De EUREC houdt zich bezig met de co÷rdinatie van de Europese vakbondswerking. Maar de vakbondskoepel die zich speciaal toespitst op de politiek van de Europese instellingen is de EVPD

Voor meer informatie: www.world-psi.org