ACOD Lokale en Regionale Besturen
ACOD Lokale en Regionale Besturen
naar gemeentebesturen naar provinciebesturen naar intercommunales naar OCMW'S naar politie naar lokale en andere initiatieven

Wat is ACOD-LRB /EVV

 

 

Startpagina

 
 

Wat is ACOD-LRB

 
 

Wat bieden wij

 
 

Nieuws

 
 

Kalender

 
 

Documentatie

 
 

Problemen

 
 

Links

 
 

CONTACT

 
 

WORD LID IN 2 MUISKLIKKEN

 

Nieuw lid

 

Wat is het EVV?

Op Europees niveau maken ABBV en ACOD deel uit van het EVV (Europees Vakverbond) of ETUC (European Trade Union Confedaration). Het EVV overkoepelt 90 vakorganisaties uit 39 landen in West-, Centraal- en Oost-Europa en 10 Europese industriefederaties. In totaal goed voor 60 miljoen leden.

In 2015 werd Rudy De Leeuw verkozen als nieuwe voorzitter met 95,6% van de stemmen.

Het EVV is vooral begaan met het proces van Europeese eenmaking, dus ook en vooral met de gevolgen van de eenheidsmunt en de eenheidsmarkt. Het EVV bundelt de krachten van de nationale vakorganisaties om tegenover de politieke en economische machten in Europa ook een sociale macht te plaatsen.

Het EVV werd opgericht in 1973. Na de val van de Muur traden ook vele vakorganisaties uit Oost- en Midden-Europa toe. Onder de vleugels van het EVV ressorteren vandaag een federatie voor gepensioneerden, de EFREP/FERPA (European Federation of Retired and Elderly Persons), met aan het hoofd de Belgische vakbondsleider, George Debunne, en een federatie voor kaderpersoneel, het zogenaamde 'Eurocadres' (Council of European Professionnal an Managerial Staff).

Voor meer informatie: www.etuc.org