ACOD Lokale en Regionale Besturen
ACOD Lokale en Regionale Besturen
naar gemeentebesturen naar provinciebesturen naar intercommunales naar OCMW'S naar politie naar lokale en andere initiatieven

Wat is ACOD-LRB / EVPD

 

 

Startpagina

 
 

Wat is ACOD-LRB

 
 

Wat bieden wij

 
 

Nieuws

 
 

Kalender

 
 

Documentatie

 
 

Problemen

 
 

Links

 
 

CONTACT

 
 

WORD LID IN 2 MUISKLIKKEN

 

Nieuw lid

 

Wat is de EVPD?

Onze sector ACOD-LRB is ook lid van het EVPD (Europeese vakbondsfederatie van de publieke diensten), beter bekend onder de Engelse benaming EPSU (European Federation of Public Service Unions), een vrije en democratische federatie van Europese overheidsvakbonden. De EVPD is de grootste federatie binnen het EVV. Zij spreekt namens 265 overheidsvakbonden met meer dan 8 miljoen leden in meer dan 30 Europese landen.

Binnen de EVPD zijn onder meer vier 'Standing committees' actief. Zij bekommeren zich respectievelijk over de problemen in de centrale overheden, de sociale diensten en gezondheidszorg, de energievoorziening, en de lokale en regionale besturen. Deze vaste comités leggen zich toe op actuele problemen zoals de modernisering van de overheidsdiensten, de negatieve effecten van privatiseringen, de sociale dialoog in de sector en de nood aan internationale samenwerking.

Eén van de belangrijkste streefdoelen van de EVPD en haar vaste comités is de beďnvloeding van het Europees beleid inzake overheidsdiensten, zoals onder meer het beleid van de Europese werkgeverskoepels. Zo werkt het EVPD onder meer samen met de Europese zetel van de VVSG (Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten), namelijk de CEMR/REGR (Raad van Europese Gemeenten en Regio's). Op deze manier werkt de EVPD aan een dubbel front in het belang van de publieke diensten.

Voor meer informatie: www.epsu.org