ACOD Lokale en Regionale Besturen
ACOD Lokale en Regionale Besturen
naar gemeentebesturen naar provinciebesturen naar intercommunales naar OCMW'S naar politie naar lokale en andere initiatieven

Wat is ACOD-LRB /ACOD

 

 

Startpagina

 
 

Wat is ACOD-LRB

 
 

Wat bieden wij

 
 

Nieuws

 
 

Kalender

 
 

Documentatie

 
 

Problemen

 
 

Links

 
 

contact

 
 

WORD LID IN 2 MUISKLIKKEN

 

Nieuw lid

 

Wat is ACOD?

De ACOD heet voluit Algemene Centrale voor Openbare Diensten. Deze vakbondscentrale voor het overheidspersoneel ontstond in 1945 uit een fusie van drie vermaarde overheidsvakbonden.

De ACOD behoort tot de koepel van de socialistische vakbond ABVV: het Algemeen Belgisch Vakverbond. Op dit ogenblik telt het ABVV in België méér dan een miljoen leden. Het ledental van ACOD groeide sinds het ontstaan gestaag aan tot 250.000. Als lid van de ACOD staat u dus zeker niet alleen.

De ACOD heeft de reputatie een vurige vakbond te zijn. Zoveel als mogelijk strijden onze militanten voor rechtvaardigheid, welzijn en democratie - zowel binnen als buiten de vakbond.

De ACOD is nochtans ook een secure vakbond. Onze secretarissen en plaatselijke afgevaardigden bieden voortdurend een kwalitieve service en een welgemeende ondersteuning. Om dit werk goed te coördineren, zijn in de meeste lokale besturen ACOD-equipes actief. Bovendien beschikt ACOD over niet minder dan 19 vestigingszetels, verspreid over heel het land. Ook in ùw buurt is de ACOD dus aanwezig én actief!

Voor meer informatie: www.acodonline.be