ACOD Lokale en Regionale Besturen
ACOD Lokale en Regionale Besturen
naar gemeentebesturen naar provinciebesturen naar intercommunales naar OCMW'S naar politie naar lokale en andere initiatieven

OCMW's / ACOD-LRB in de OCMW's

 

 

Startpagina

 
 

Wat is ACOD-LRB

 
 

Wat bieden wij

 
 

Nieuws

 
 

Kalender

 
 

Documentatie

 
 

Problemen

 
 

Links

 
 

CONTACT

 
 

WORD LID IN 2 MUISKLIKKEN

 

Nieuw lid

 
 

ZOEKEN

 
 

Wat doet ACOD-LRB in de Vlaamse OCMW's?

Bij de Vlaamse OCMW's zijn duizenden ambtenaren actief. De ACOD zorgt ervoor dat zij optimaal worden gesteund en verdedigd.

Het sydicaal overleg over de OCMW's gebeurt in de meeste besturen samen met het gemeentelijk overleg. Volgens de Wet op het Syndicaal statuut zetelen de representatieve vakorganisaties zowel in een onderhandelingscomité als in een overlegcomité.

In het Bijzonder Onderhandelingscomité onderhandelt de ACOD met de overheidsdelegatie over het administratief statuut, de verlofregeling, de bezoldigingsregeling, het pensioenstatuut.

In het Hoog Overlegcomité overlegt de ACOD over de personeelsformatie, de arbeidsduur, de menselijke betrekkingen, de organisatie van het werk en het welzijn op het werk.

In sommige gemeenten wordt voor het OCMW een afzonderlijk Basisoverlegcomité georganiseerd.

Als personeelslid van het OCMW heeft u het recht om tijdens de werkuren uw syndicale afgevaardigden te contacteren. Met alle mogelijke vragen of problemen kan u bij hen terecht. U mag bellen, mailen of meteen op bezoek gaan.

Zowel onze afgevaardigden als de OCMW-personeelsleden kunnen altijd terecht bij de gewestelijk secretarissen van ACOD en onze sector ACOD-LRB. Bij afwezigheid kan u ook een beroep doen op het regiosecretariaat van ACOD-LRB in Brussel.